brenda veliká - recenze (nebojte brenda je fakt s malým)

23. 6. 2014

Autor: C. D. Payne
Z anglického originálu: Brenda The Great
Nakladatelství: JOTA
Počet stran: 282


Další román z pera populárního amerického spisovatele C. D. Paynea, oplývající stejně ironickým nadhledem a nekorektním humorem jako jeho předchozí díla.
Brendě je šestnáct, je tlustá, ve škole je outsider a o kvalitách jejího společenského života svědčí fakt, že má na Facebooku čtyři přátele – autistického bratrance a tři amatérské korejské stepaře, které zná jen díky Youtube. Když už rodiče přestane bavit povětšinou marné pátrání po zbytcích v lednici, rozhodnou se ji poslat na soukromou internátní školu ve Stocktonu, která se vyznačuje hubenými porcemi, striktními pravidly a zkostnatělým přístupem k jakémukoli náznaku svobodného uvažování. I tady se Brendiny společenské styky zpočátku omezují na pár podobně neoblíbených a neatraktivních dívek a trpasličího homosexuála, který se živí žebrotou a přebývá na staré plachetnici. Všechno se změní v okamžiku, kdy se Brenda spřátelí s krásnou a všeobecně zbožňovanou spolužačkou Marií. Její prestiž začíná pomalu stoupat. Jenže nic není tak jednoduché, protože pobyt v ústavu plném znuděných, žárlivých a nadržených puberťaček připomíná spíš válečnou zónu než čajový dýchánek. 
Tato kniha mě fakt dostala nejen svím dějem ale také humorem. Brenda je fakt mil holka která se do tohoto příběhu opravdu hodí. Bohužel nevím co dál mám napsat možná ještě: kniha plná humoru dobře čtivá a určitě si koupím další knihy od tohoto autora.

                                                                                              4,5/5


Žádné komentáře:

Okomentovat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥