Duben 2018 Wrap-Up

3. 5. 2018


Duben byl můj poslední měsíc v práci a tak jsem také vyfasovala nejvíce směn, tudíž bylo méně času na čtení. Ale teď v květnu to bude lepší. Je třetí den a já už mám přečtenou první knihu, tak snad i nadále se to bude zlepšovat.

Bohužel v dubnu jsem nepřečetla žádnou knihu, která by mě úplně ohromila a ze které bych si sedla na zadek. Ale i tak nakonec tu byla kniha, která ze všech byla nejlepší, ale opravdu to nebyla až taková bomba. Doufám, že květnové přečteno bude malinko obsáhlejší, co se týče přečtených knih.

Počet přečtených knih: 3
Počet přečtených stránek: 848 (A to mi přišlo, že těch stránek je více...)
Nejlepší kniha měsíce: Tisíc kousků tebe - Claudia Gray

DUBEN 2018 WRAP-UP


TISÍC KOUSKŮ TEBE - CLAUDIA GRAY

Vyšlo: 2017 / CooBoo
Přečteno: 10.04.18
Mé hodnocení: 4/5
Přečtěte si mou recenzi
GoodReads


Cestování časem mám moc ráda a nejen v knihách, ale i ve filmech. Tisíc kousků tebe mě hlavně zaujalo díky nádherné barevné obálce, která je naprosto úžasná a výborně se fotí. Jsem ráda, že zůstala originální obálka i u nás v ČR. Příběh se mi líbil, sice měl své mouchy (o kterých píši v recenzi. Odkaz nahoře) ale i tak to byl krásný romantický příběh, kde se pohybujeme mezi dimenzemi a celkově je to hodně smyšlené, ale vy se do toho výborně vžijete. Jsem moc zvědavá na druhý díl, ale cítím, že už to nebude ono jako tento díl, ale to tak většinou bývá. Není to kniha, která vás dostane do kolen, ale jako oddechovka postačí. Jediné co mě totálně překvapilo, byl ten konec (vlastně to není tak úplně konec, ale pár stránek před koncem), který jsem nečekala a hodně překvapil, ale to je asi tak vše. Nic víc nic míň.

MAGONIE - MARIA DAHVANA HEADLEY

Vyšlo: 2017 / CooBoo
Přečteno: 17.04.18
Mé hodnocení: 2/5

Nejhorší kniha tento měsíc (vlastně zatím i tohoto roku). Nikdy jsem nečetla takovouto slátaninu, jako je tato kniha. A přitom ten začátek začal tak krásně a příjemně, že jsem se do toho ihned začetla, ale pak to začalo! Konečně chápu, proč je na obálce peříčko a okolo toho různí ptáci, jelikož tento příběh je hlavně o jedné dívce, které do plic vletí pták, který tam pořád je a píská v ní (to jsem si ještě řekla, že je to celkem v pohodě, ale…). Potom na scénu přijdou obří opeření ptáci, kteří vypadají napůl jako člověk napůl pták. Mají zobáky, peří, ale i tak prý z půlky vypadají jako lidé. Jako co to má být? Stále nechápu. Víc už nepovím, jelikož po tomto článku vydám recenzi právě na tuto knihu, která pravděpodobně bude hodně negativní a velice obsáhlá, tak se máte na co těšit.

Přišlo mi to tedy jako kniha, která je totálně smyšlená a vůbec jsem ji nedokázala číst, jelikož až takové smyšlené věci nemám ráda a hodně mi vadí. A díky anotaci na zadní straně knihy, která slibovala klasický fantasy příběh o jiné zemi, jsem tedy vůbec nečekala, že to bude o ptácích, kteří mluví a vypadají jako lidi. No byla to hrůza a už nikdy víc. STRAŠNÉ!!!

HREJ HRÁČEM - EMMA HART

Vyšlo: 2013 / Galatea
Přečteno: 23.04.18
Mé hodnocení: 4/5

Po přečtení předchozí knihy, jsem potřebovala nějakou totálně oddechovou, romantickou knihu a tak jsem sáhla po této. O které jsem toho hodně slyšela a četla a byla jsem na ni už dlouho zvědavá. Očekávala jsem jen romantické a oddechové čtení na pár večerů a to se mi také splnilo. Popravdě nic extra to nebylo klasický romantický příběh teenagerů. Ale přesně to jsem po předchozí knize potřebovala. Mně se to líbilo. Ale věta: Neurazí, nenadchne k této knize sedí. Proto jsem jí dala čtyři hvězdičky. Líbilo se mi to, bylo to fajn a až někdy po roce si budu chtít přečíst něco oddechového, tak zvolím tuto knihu. Ráda se k ní vrátím, když budu vědět, že je ten pravý okamžik.

Četli jste některou ze zmíněných knih? A kolik jste toho přečetli vy? 

4 komentáře:

  1. Ty Tvé fotky jsou tak neskutečně nádherné :) Držím palce, ať v květnu dohoníš vše, co duben a pracovní nasazení nedovolily... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji za krásný komentář!
      Snad to vše doženu :)

      Vymazat
  2. Nečetla jsem ani jednu ze zmíněných knih, ale Tisíc kousků tebe mám na seznamu knih, které bych si ráda přečetla. :)

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥