Kefírová buchta se salkem - recept

4. 6. 2015

Doma jsme měli už delší dobu jedno salko a tak jsem našla nový recept, kde bychom ho upotřebily. Sice je to hodně sladké, ale i tak tento recept budu dělat i nadále.


Ingredience:
Korpus:
350 g polohrubé mouky
300 g moučkového cukru
½ litru kefíru
1 vejce
2 lžíce kakaa
1 vanilkový cukr
1,5 dcl oleje
2 lžičky jedlé sody

Krém:
1 salko
1 máslo

Všechny suroviny na korpus smícháme a vylijeme na plech, který jsme si buď vypodložili pečícím papírem, nebo vymazali tukem a vysypali moukou. Dáme péct do trouby na cca 180 stupňů a pečeme tak dlouho, dokud těsto není hotové.


Salko smícháme s máslem do konzistence krému, které rozetřeme na vychladlé těsto. A to je vše já jsem to ještě posypala mletými ořechy.


Zaujal vás tento recept? Jak se vám dortík líbí?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥