Láska & Gelato - Jenna Evans Welch

16. 9. 2017


Tuto knihu jsem viděla všude u zahraničních bookstagramerů a skoro vždy se jim knížka líbila a když jsem ji viděla v novinkách tady v Česku, tak jsem si říkala: No tu musím mít. Nemusím vám vyprávět, jak fotogenická tato knížka je. Myslím si, že čtenáře uchvátí jako první nádherná pastelová obálka se zmrzlinou (tak jsem to měla i já, když jsem ji viděla všude na fotkách). Bohužel jsem se k ní dostala až na konci letních prázdnin, ale i tak to bylo skvělé oddechové čtení s originálním příběhem.

Lina Emersonová je obyčejná holka, která chodí do školy a žije život jako každý jiný jen s tím rozdílem, že žije jen s mamkou. Bohužel nastane i další tragédie, která zamotá úplně vše kolem ní. Její maminka má rakovinu slinivky a ona se o ni musí starat, tudíž nechává za zády jak trošku školu, tak i své kamarády. Po čtyřech měsících od zjištění rakoviny nastane ta největší tragédie.  Její maminka zemřela a o Linu se tím pádem už nikdo nemůže postarat, kromě její babičky, která ale Lině řekne jednu věc, která by jí měla změnit život.

Lina se tedy dostává z Ameriky do prosluněné Itálie plné zmrzliny a památek. Nejdříve jí její kamarádi říkají, že to musí být skvělé jet na celé prázdniny do Itálie, ale ona má jiný názor. Jelikož má prožít dva měsíce u chlapa, který je údajně jejím otcem, ale ona se s ním nikdy nesetkala a tudíž ani neví, jaký bude a po zjištění toho, že bydlí na hřbitově, si Lina myslí, že je to snad další špatný sen. Ale není.

Také se jí do rukou dostává deník, který si její máma psala, když žila v Itálii a tudíž by se tam mělo skrývat také to, jak se seznámila s jejím otcem a proč vůbec odjela do Ameriky bez něho. Lina tam ale nachází i něco víc než jen tohle…


LÁSKA & GELATO

JENNA EVANS WELCH


Počet stran: 286

CooBoo - 2017



Jsem moc ráda, že i my máme originální obálku, jelikož bych na této obálce nic neměnila. Je krásně letní a moc se mi líbí, že tam jsou pastelové barvy a ne ty normální. To by bylo asi hodně křiklavé. Rozhodně patří do topky nejkrásnějších knih, které vlastním. Má čestné místo v mé (přeplněné) knihovně. Celé zpracování jak z venčí tak zevnitř je naprosto nádherné už jen kvůli té obálce bych si knížku koupila.

Co se týče příběhu, tak ten byl krásný. Nečekejte nějakou bombu to vůbec. Jestli si chcete přečíst něco oddechového, ale ne žádnou velkou slaďárnu, tak doporučuji tuto knížku. Máte jí přečtenou za den a skvěle si u ní vyčistíte hlavu (poté se mžete v klidu vrhnout na něco ostřejšího). Já jsem si parádně čtení užívala a za pár hodinek jsem ji měla přelouskanou.
Od příběhu jsem nic moc neočekávala. Přečetla jsem si anotaci, vrhla jsem se na čtení a asi v půlce jsem odhadla, jak celé to tajemství které se tam skrývá skončí.

Co se týče postav, tak vám mohu prozradit, že tam není nikdo, kdo by se mi vyloženě nelíbil. Pouze jsem byla naštvaná na Lininu babičku, která jí neřekla tak úplnou pravdu (nemusela to tajit, mohla to říct rovnou). Je vám určitě jasné, že v tomto příběhu nebude žádná negativní postava (tudíž vám určitě nevadí, že jsem vám to právě teď prozradila). Lina také měla nějaké odstavce, kdy bych jí nejraději profackovala, aby se konečně vzpamatovala a normálně přemýšlela.


Jak jsem psala o pár odstavců výš, tak knihu doporučuji čtenářům, kteří si chtějí vyčistit hlavu s nějakou oddechovou knihou, která není až tak přeslazená (i když je na obálce zmrzlina). Skvěle si u ní odpočinete a poté se můžete vrhnout na nějaké horory nebo thrillery apod… Nic velkého neočekávejte, ale zase slabá kniha to rozhodně není. Já sama jsem jí dala čtyři hvězdičky z pěti, jelikož v období, kdy jsem ji četla, tak jsem zrovna na takovýto žánr měla chuť.


Mockrát děkuji za recenzní výtisk Albatrosmedii.
Knihu si můžete koupit zde.

Výsledek obrázku pro albatros media

10 komentářů:

  1. Krásná recenze! Ten to rok na knížce byl zase moc velký boom a nekdo chválil a zase nechválil ale tys jí chválila, což asi znamenáááá, že se mi bude líbit. Už píšu na toread list na příští léto <3 Měj se krásně! <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě by se ti to mohlo líbit. Skvělá oddechovka, ale opravdu od toho moc nečekej. Také se měj krásně! :)

      Vymazat
  2. Obálka je opravdu nádherná, taky mě uchvátila na první pohled :) Je mi fuk, že je léto za námi, asi si o ni řeknu k Vánocům :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já také nerozlišuji, jestli je to kniha na léto nebo ne prostě když mám chuť, tak si beru letní romantiku i v zimě. Doufám, že se ti bude líbit je to krásná oddechovka. Měj se krásně. :)

      Vymazat
  3. Knížku neznám, ale na první pohled mě zaujala obálka a tvoje recenze je super, takže si jí co nejrychleji poběžím koupit, navíc miluju Itálii, takže se to bude číst jedna báseň.
    BLOG: Svět nad hlavou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to opravdu výborná oddechovka a moc doufám, že se ti bude líbit. Já Itálii mám také ráda obzvlášť jejich zmrzliny!!! Měj se krásně. :)

      Vymazat
  4. Není to úplně můj šálek kávy, ale zní to fakt super :)
    Sarushef blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic ohromného to není, ale jako oddechovka je to skvělé :)

      Vymazat
  5. Knížku už mám dlouho na listu "chci číst" a tohle mě k tomu jen a jen popohání :-)

    Lucinne_ReadLoveEat

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥